Jachtproeven

Jachtproef Voorst Oude IJsselstreek 2020

Dit jaar is natuurlijk voor iedereen heel anders gelopen dan dat de planning was. Door COVID-19 vielen de jachtproeven veelal in het water, maar we mochten dan op vrijdag 29 augustus toch mee doen aan de jachtproef in Terborg. Maar 15 van de 75 deelnemers mochten een B diploma in ontvangst nemen, en daar was Josje er 1 van, wat zijn we trots op wat ze heeft laten zien!

Bezelhonk Bokaal 2019

Dit jaar viel de Bezelhonk Bokaal op zaterdag 31 augustus. Voor Gerinda de vuurdoop; haar eerste proef met Josje. Voor mij dit jaar een kijkje vanaf de andere kant; helpen in de organisatie.

Een geslaagde dag voor Gerinda en Josje. Ze begonnen al geweldig met op het eerste onderdeel een 10! Vervolgens mochten er nog drie 9’s, twee 8’en en twee 6’en genoteerd worden, en hiermee niet alleen een C, maar zelfs een B certificaat op zak van 65 punten! Een prachtig resultaat voor zo’n eerste proefje. Vervolgens nog de dag gezellig afgesloten met een BBQ. Dat doen we zeker volgend jaar weer!

IMG-20190203-WA0020Bezelhonk Bokaal 2018

Zaterdag 25 augustus heb ik met Luna nog mee gedaan aan de Bezelhonk Bokaal, dit jaar alleen met de MAP proeven. Ik heb hier een bewuste keuze voor gemaakt, omdat het na het nest even heeft geduurd voor ik weer goed kon trainen, en het thuis met de verbouwing ook aardig druk is geweest. Blij ben ik met de keuze, want tijdens deze prachtige dag met prachtige proeven heeft ze een certificaat behaald! Zo trots ben ik op haar, dat ze al het wild zo mooi heeft terug gebracht. In volle concentratie hebben we samen de proeven afgelegd en naderhand heerlijk samen genoten van de BBQ. Een dag om niet te vergeten!

Zwiep 2017

IMG-20170604-WA0018
Luna met een gans op een training

Zaterdag 23 september had ik Luna en mij opgegeven voor de jachtproef in Zwiep. Een mooi terrein waar ik nu vlakbij woon, een thuiswedstrijd dus! Het begon in de ochtend al met erg dichte mist en de temperatuur was ook niet al te hoog. Klaarblijkelijk werd het niet onze dag vandaag.. De eerste 4 C onderdelen behaalde we met voldoendes, daarna 2 B onderdelen, ook met voldoendes. Helaas met het onderdeel ‘uit water’ en het voor ons laatste onderdeel ‘markeren’ moesten we onvoldoendes incasseren, wat helaas resulteerde in het niet behalen van een diploma dit keer. Wel hebben we genoten van het hondenwerk en de gezellige sfeer die in Zwiep te vinden is!

Bezelhonk Bokaal 2017

Op de jaarlijkse onderlinge proef in Eefde deed ik dit jaar mee aan de MAP proeven, meervoudige apporteer proeven. Hier moet de hond telkens 2 apporten binnen brengen, welke soms ook nog erg lastig zijn! Ondanks dat Luna niet alle apporten heeft gebracht heeft ze het fantastisch gedaan en ben ik trots op haar. Van de 8 apporten heeft ze er 4 binnen gebracht. Na de proeven hebben we weer heerlijk uit kunnen rusten bij de BBQ en heeft Luna nog lekker met haar zusje Sammy-Flo liggen slapen in het gras. Wat is het toch genieten, dat werken met je hondje. Op naar de volgende!

IMG-20170827-WA0004
Luna en ik, wachtend tot we mogen starten aan onze proef

Bezelhonk Bokaal 2016

De jaarlijkse onderlinge proef de Bezelhonk Bokaal is een fijne proef waar met een ontspannen sfeer door iedere voorjager en zijn hond gewerkt wordt. Dit jaar nam ik deel met Luna op de C en B onderdelen. We hebben samen een fijne ochtend gehad en dit resulteerde in 7 van de 8 onderdelen een voldoende. Bijna een diploma, maar niet helemaal. In de middag hebben we kunnen helpen bij de Meervoudige Apporteer Proeven, oftewel MAP. Daarna hebben we vollop genoten van de gezellige sfeer, onder het genot van een drankje en een heerlijk stuk vlees van de BBQ! Volgend jaar weer!

Beesd 2016

In Beesd aan rivier de Linge wordt het laatste weekend van juli altijd een jachtproef georganiseerd door de vereniging Drentsche Patrijshond in samenwerking met de Stabij en Wetterhoun verenigingen, op Landgoedt Mariënwaerdt. Een pracht omgeving waar mooi gewerkt kan worden. Dit was onze allereerste jachtproef samen. Helaas kregen we eind van de ochtend geen diploma mee. Het schot bij het water was erg luid waardoor Luna enigszins van slag was en niet verder wilde werken. Volgende keer proberen we het opnieuw!

IMG-20170720-WA0013
Luna met eend, onderdeel; Apport over diep water

Bezelhonk Bokaal 2015

Mijn allereerste jachtproef ooit, de Bezelhonk Bokaal. Een wedstrijd speciaal georganiseerd voor de beginnende voorjager en zijn of haar hondje. Luna met haar 1 jaar jong heeft het super gedaan en we hebben daarom ook een C certificaat behaald!