Josje Luna van de Nettelhorst

IMG-20180401-WA0030

Ons tweede hondje thuis, is een dochter van onze Luna, Josje Luna van de Nettelhorst. Geboren op 5 februari 2018. Het is geweldig om een hondje uit je eigen gefokte nestje aan te mogen houden, en zo merk je dat het heel anders is om een tweede hondje op te voeden. Voor Luna is het extra gezelschap ook erg leuk natuurlijk. Mijn vrouw Gerinda doet met Josje de jachttraining bij de Bezelhonkjes thuis. Samen met Donja, ook door ons gefokt, en een aantal pups van Sammy, de zus van Luna. Zelf breng ik Josje voor op shows en wanneer Gerinda niet kan ivm werk, probeer ik zelf om met Josje te trainen.

Als kleine pup ben ik al begonnen met het lopen van een paar showtjes. Hier bleek dat Josje en ik na het oefenen toch wel talent hebben samen. Op de clubmatch in Belgie werd Josje beste baby pup, precies 4 maand en 1 dag oud. Later in het jaar zijn we naar Zwolle gegaan en werd ze beste pup.

Toch is shows lopen niet onze prioriteit, dat is de jachttraining wel. Elke week traint IMG-20190203-WA0022Gerinda met Josje, zodat ze maar een goed jachthondje mag worden. We oefenen al vanaf begin met zowel dummies als wild en dit gaat hartstikke goed. Josje haalt al alles op en vindt het ook echt leuk om te doen. Inmiddels traint ze met een groepje met al wat oudere hondjes mee.

Tijdens het lopen heeft Josje met zelfs al een keer wild komen brengen. Zoals je hieronder ziet. Een mooie kleine specht. Zonder pardon bracht ze hem en gaf hem netjes af. Zo braaf bleef ze zitten, dat ik zelfs nog even een mooie foto van beide kon maken.IMG-20190203-WA0004

 

 

 

Josje is een echte mensenvriend. Naast dat ze graag met Luna optrekt, vindt ze het ook heerlijk om bij ons in huis te zijn. Druk aan het werk of niet, ze vindt altijd wel een goed plekje, althans dat denkt ze zelf. Soms is ze een typische Drent, lekker in de weg liggen en zich van geen kwaad bewust!

IMG-20190203-WA0007