Luna Lynde vd Bezelhonk

IMG-20190408-WA0010Met Luna heb ik voor het eerst een show gelopen toen ze net 4 en halve maand, in januari 2015. We gingen naar de KC Winterswijk om eens te kijken hoe dat showen nu helemaal werkte. Ik was nog nooit eerder op een show geweest en had ook nog nooit eerder een hondje voorgebracht, en nu moest ik dit allebei tegelijk ineens voor elkaar krijgen. Ik ben er toen op dat moment wel achter gekomen, dat het niet iets is wat je zomaar even doet! En ik kwam er ook achter, dat ik het niks voor mij vond! Ik voelde me helemaal niet thuis in de ring, en dit straalde ik uit naar de hond, die het daardoor ook helemaal niet leuk vond. Toch kreeg ik een Belovend van de keurmeester, met de notitie dat we misschien nog wel wat meer ringtraining konden gebruiken. Daarna wilde ik in eerste instantie nooit meer naar een show, maar Christel heeft me er van overtuigd dat het toch belangrijk was, ook als ik wilde gaan fokken. Hierna stelde Susan voor om de eerste paar shows voor me te doen, zodat ik vanaf de zijlijn eens een aantal keer goed kon kijken en leren hoe het nu helemaal werkte.

Op de Nationale Nederlandse Rassenshow in juni 2015 in Zwolle haalde ze in de jeugdklasse een Uitmuntend in een groot deelnemersveld. Een heerlijke show die buiten werd gedaan. Wat een wereld van verschil! Luna had het veel meer naar haar zin met alle lekkere geurtjes, ze kwispelde en de keurmeester vond haar ‘prima relaxte ringgedrag’ ook prettig.

IMG-20160530-WA0001In België zijn we op de Rasspeciale geweest. Een buitenshow die ook niet zo groot is. Ze was nu net 9 maand en mocht mee in de jeugdklasse. Het bleek dat we haar in iets te goed gevoerd hadden, want de keurmeester noteerde op het keurverslag ‘mooie teef die wel een paar kilo minder mag’ en ‘uitmuntend type die ik graag terug zie in een betere voertoestand’. Later kregen we zelfs nog de quote ‘moddervet’, maar dat vergaten we maar snel weer. Sperziebonen was de tip, en dan iets minder van de lekkere dingen. Voor nu kregen we een ZG, wat alsnog Zeer Goed is!

Op de Hanzeshow in oktober van dat jaar, ook weer in Zwolle, gingen we voor de Uitmuntend. Dezelfde keurmeester als op de Rasspeciale in België zou nu keuren, wat voor ons een reden was om haar te laten zien dat Luna nu wel in een goede voertoestand zat! De keurmeester herkende haar en was blij om te zien dat Luna er nu goed uit zag. Dit werd ons in de Jeugdklasse ook goed beloond! We kregen niet alleen een Uitmuntend, maar ze werd ook nog 4e met een prachtig keurverslag!

De laatste show waar we zijn geweest was niet echt een show, maar dit was de fokdag van de Vereniging Drentsche Patrijshond. Super leuk, met alle mensen die je kent en alle broertjes, zusjes en ouders van Luna in de ring. Hier was het vooral voor Christel als fokker heel belangrijk om te zien hoe zij het als fokker had gedaan met deze combinatie. Luna kreeg, net als het gros van haar broertjes en zusjes en net als beide ouders, een Uitmuntend van mevr. Striegel de keurmeester. Nu hadden we de benodigde kwalificaties binnen en zijn we alleen nog naar show geweest om te leren over het gangwerk en de Drent zelf, zodat ik het later, met een zelf gefokt hondje nog weer zelf kon gaan proberen.

IMG-20190203-WA0020