Josje Luna vd Nettelhorst

 

IMG-20191016-WA0009Op 25 mei 2019 zijn we naar Oss gegaan, hier hebben we geprobeerd om het derde en laatste punt te behalen voor het Jeugd Kampioenschap van Josje. Helaas betekende dit dat we niet naar België konden afreizen, waar op dezelfde datum hun jaarlijkse clubmatch werd gehouden. Maar uiteindelijk was het wel de moeite waard, want de keurmeester, mvr. Mogony gaf niet alleen een mooie Uitmuntend aan onze Josje, maar ze werd ook nog gekozen tot 1e in de jeugdklasse! Dit betekende een derde jeugdpunt en daarmee mocht ik de kwalificatie aanvragen tot officieel Jeugd Kampioen! Wat zijn we trots op Josje dat ze dit al zo vlot kon behalen.

Op 6 april 2019 zijn we met Josje afgereisd naar Zwolle om mee te doen aan de IJsselshow. We mochten aantreden in de Jeugdklasse, hier gingen we proberen om het tweede punt te scoren voor het Jeugdkampioenschap.6C9E10D0-6447-4F2B-8539-892FBB206327

 

We werden gekeurd door de Belgische keurmeester Mvr. De Ridder-Onghena. Naast dat we een mooie Uitmuntend kregen mochten we ook bij het bordje van de 1e plaats gaan staan. Dit betekende in ieder geval al een punt voor het Jeugdkampioenschap! Daarna mochten we ook meelopen in de ring om mee te doen voor de beste teef, en werden we keurig reserve, oftewel 2e van alle teven!

Op 2 februari 2019 stond er een trip naar Eindhoven gepland met Josje om mee te doen IMG-20190407-WA0018aan de show. In de jeugdklasse zouden we meedoen bij een Deense keurmeester. Voor het eerst een buitenlandse keurmeester, wat het wel interessant maakte voor het verslag. Met de opmerking ‘nice feminine head and expression’ op het keurverslag mochten we een Uitmuntend ontvangen en werden we ook nog eens 1e in de klasse! Dit betekende dat we een punt kregen, een punt voor het jeugdkampioenschap! Hier was ik natuurlijk uitermate trots op, om dit te mogen bereiken met mijn eerste zelf gefokte hondje. Daarna moesten we nog meelopen voor de titel voor beste teef en werden we keurig 2e/reserve! Trotser kon ik haast niet worden.

IMG-20190203-WA0012

Op 24 juni 2018 deed ik met Josje voor het eerst mee aan een officiële show. Ze mocht meelopen in de Jongste Puppyklasse, waar nog eigenlijk niet meer te halen valt dan de mooie ervaring. Hier werden we keurig 1e met een Veel Belovend en een mooi verslag. Een mooie opsteker voor baas en hond!

De allereerste show die ik met Josje mocht doen was de clubmatch in België, oftewel ‘de Rasspeciale’. Een heerlijke gemoedelijke show, op een prachtig buitenterrein en die nog zomaar onderbroken wordt voor een goede lunch. img-20190203-wa0023.jpgEigenlijk was Josje één dag te jong om mee te mogen doen aan een officiële show, maar omdat het de clubmatch was en er in de Jongste Puppyklasse nog niks dan ervaring te halen valt, mochten we van de organisatie toch mee doen! In België noemen ze deze klasse ‘de Baby klasse’, en hier mochten we voor het eerst bij het bordje voor nummer 1 plaats nemen! Vooral voor de baas een top moment, en voor Josje was het alleen maar leuk om geaaid te worden door die aardige mr. Wim Wellens, een echte rasspecialist. Hij was erg onder de indruk van haar vrije karakter en mooie verschijning, wat natuurlijk altijd leuk is om te horen!