Luna Lynde van de Bezelhonk

IMG-20171128-WA0008

Mijn eerste Drentsche Patrijshond is Luna, Luna Lynde van de Bezelhonk is haar volledige naam. Ze is geboren op 24 augustus 2014 bij Christel Schulte thuis in Eefde. Na 8 weken ging ze met mijn vrouw, twee kinderen en mij mee naar ons toenmalige huis in Rijssen. Inmiddels hebben we onze spullen gepakt en zijn we verhuisd naar een oude boerderij in Lochem, waar we nu druk aan het klussen zijn.

IMG-20190701-WA0006

Luna is een hele open en lieve teef. In huis verneem je weinig van haar, afgezien van het heerlijke knuffelen wat ze kan. Buiten gaat echter de knop om en is ze een en al jachtpassie. Ze is slim, leert snel en vind het heerlijk om te werken. Zwemmen is wat minder haar ding, maar zeker samen met haar zusjes en/of trainingsmaatjes gaat ze toch vaak wel te water. Ook met wild is ze steady, ze apporteert reuze snel en komt ook altijd terug.

IMG-20171129-WA0010

Luna en ik zijn echt maatjes. Soms gaat ze met mij mee naar het werk (ik heb een eigen hoveniersbedrijf; Tuin Totaal Twente) en dan mag ze mee in de grote bus. Als een echte prinses zit ze dan op de voorstoel en kijkt ze triomfantelijk naar buiten. Naast mijzelf is Luna ook hele dikke maatjes met mijn vrouw en 2 kinderen. Vooral de kinderen vinden het heerlijk om met Luna te knuffelen en te ontdekken. Luna is ook echt een kindervriend.

 

Wij zouden ons tegenwoordig geen leven meer kunnen voorstellen zonder ons lieve maatje. Het hebben van een Drent vergt aandacht en liefde, maar wat je er voor terug krijgt is zoveel meer liefde dan je zelf had kunnen denken! Luna is niet zomaar een hond, maar Luna is mijn soul-mate!

IMG-20160530-WA0001

Het liefst neem ik haar daarom overal mee naar toe. Ze is al een paar keer bij vrienden in België mee geweest, en naar het buitenland op vakantie zorg ik dat we ergens heen gaan waar ook zij mee naar toe kan. Deze foto is gemaakt in Brussel, bij het Atomium.